Uitgever met een missie

 
Welkom bij Bubulcus


Wie en wat

BUBULCUS is een piepkleine uitgeverij.

Op 2 juli 2020 schreef JOSUA OSSENDRIJVER de uitgeverij in bij de Kamer van Koophandel als eenmanszaak.

Hij is naast eigenaar dus ook zijn eigen werknemer. Van directeur en vormgever tot manusje-van-alles.


Meer over Josua Ossendrijver?

De 'oer-os'

Genealogisch is Salomon Jonas Ossendrijver (Salomo Selig, Frankfurt, 1741 - Amsterdam, 1820) de oudst traceerbare voorvader van JOSUA OSSENDRIJVER, die rond 1760 als veedrijver naar Amsterdam verhuisde. In 1812 liet Salomon de familienaam Ossendrijver vastleggen. Volgens de akte was hij op dat moment blind:

(... 'Salomon Jonas wonende te Amsterdam, Joden Houttuinen A 31 kanton 1, neemt op 7 jan 1812 te Amsterdam de geslachtsnaam Ossendrijver aan en dat hij heeft 3 zonen, een dochter, een kleinzoon en een kleindochter. Deze akte is getekend alleen door de opmaker vanwege het missen van zijn gezigt van de aangever'...)

Salomon is als stamvader van alle Ossendrijvers de ‘oer-os’ van het geslacht.

Het Latijnse woord voor 'ossendrijver' is BUBULCUS.

Salomo Selig is hiermee niet alleen naamgever voor het geslacht Ossendrijver, maar ook voor de Uitgeverij BUBULCUSProfiel

Zonder vuilnisman kan de minister-president niet over straat. Hij zou tot zijn enkels soppend door de blubber gaan.

Beoordeel een mens daarom niet op wat hij is, maar op wie hij is.  Herkomst,  religie, gedachtegoed, geaardheid, sociale status, etc. mogen nooit reden zijn tot stigmatisering, uitsluiting en vervolging.

De missie van JOSUA OSSENDRIJVER is, in woord en geschrift,  te werken aan een samenleving waarin ieder mens zich gerespecteerd veilig en thuis kan voelen.

Dit is ook het profiel van Bubulcus.